Hodně zdraví

Úvodní foto k aktualitě Náš imunitní systém - první linie bojovníků proti virům

Náš imunitní systém - první linie bojovníků proti virům

Jen na našem imunitním systému záleží, jak velké škody napáchají viry na našem zdraví.

Imunitní systém je hlavně v obdobích všemožných epidemií a pandemií náš nejlepší kamarád. Jen na něm totiž záleží, jak velké škody virová invaze v našich tělech napáchá. Proto bychom si svou obranyschopnost měli neustále trénovat a podporovat její správnou funkci. Je to totiž plně v naší kompetenci.

Nedostatečná imunita = těžký průběh onemocnění
Jelikož dosud není vyvinutý lék ani vakcína proti nákaze COVID-19, je jen na našem imunitním systému, jak si s případným onemocněním poradí. Pokud totiž imunitní systém nefunguje optimálně, můžou být následky onemocnění fatální. To je primární důvod, proč jsou touto nemocí ohroženi zejména senioři a chronicky nemocní, tedy lidé s nedostatečnou imunitou.

Naopak jedinci, kteří mají optimálně fungující imunitu, nákazu koronavirem téměř nepocítí nebo se u nich projeví jen mírnými příznaky. Optimální imunita sice nezabrání nákaze proniknout do organismu, ale je schopná si s útočícími patogeny účinně poradit.

Pokud chcete, aby Vaše imunita optimálně a efektivně pracovala, musíte se o ni náležitě a pravidelně starat. Mezi základní pilíře podpory optimální imunity patří pravidelný pohyb - nejlépe v přírodě, minimum stresu, kvalitní spánek a vyvážená strava.

Naše rada na závěr
K rychlému nastartování a optimalizaci nedostatečné imunity vyzkoušejte naše prověřené imunomodulanty produktové řady Imunio. Ve spojení s výše zmiňovanými činnostmi pro podporu imunity Vás nemoci nezaskočí.

Buďte Hodně zdraví!

Zpět do blogu