Hodně zdraví

Úvodní foto k aktualitě Názor lékařky

Názor lékařky

Náš imunitní systém zahálí a neprocvičuje si obranné reakce.

Žijeme ve společnosti, jejíž hygienický standard je nastaven velmi vysoko. Přesto, a možná právě proto, se potýkáme s nemocemi, na které je dnešní medicína krátká. Čisté, téměř sterilní potraviny nás sice chrání před infekcemi a parazity, ale zároveň vedou k tomu, že náš imunitní systém zahálí a neprocvičuje si obranné reakce.

Vzhledem k nepřipravenosti našeho imunitního systému je setkání s bakteriemi, viry a parazity, kteří nás provázeli od nepaměti, pro náš život ohrožující. Kontaktu s nimi se ale přes veškerou snbahu nevyhneme,

Celé řadě nemocí a oslabení systému obranyschopnosti lze do určité míry předcházet. Nebo je alespoň ovlivnit prostřednictvím tzv. imunomodulační léčby a imunomodulátorům.

Mezi imunomodulátory s velkým potenciálem patří fungální - houbové betaglukany. Ty podporují obranyschopnost organizmu na několika frontách: zvyšují obranu proti infekcím, příznivě ovlivňují tvorbu a zrání buněk v kostní dřeni a prostřednictvím imunologicky aktivních buněk napomáhají hojení ran. Mají ale i protialergický účinek.

Účinky betaglukanů extrahovaných z tzv. medicínských hub, mezi které patří i hlíva ústřičná, jsou dokumentovány v mnoha a mnoha odborných studiích z celého světa.Rozhodující vliv na účinek těchto betaglukanů má především jejich čistota a biologická vstřebatelnost.

Betaglukan Imunioz hlívy ústřičné svou vysokou čistotou (93%) a následnou mikronizací zajišťuje maximální účinnost a biologickou vstřebatelnost, bez rizika alergických reakcí a řadí se mezi imunomodulanty s nejlepšími účinky.

Léčba člověka s nedostatečnou imunitou je dlouhodobá a musí být komplexní. Kromě léků a přípravků s imunomodulačními účinky (tady se mi velmi dobře osvědčily produkty s Betaglukanem Imunio) je důležitou součástí léčby také dostatečný pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu, přiměřená fyzická zátěž a nutričně vyvážená strava.Podpořte svou imunitu, ať Vás nemoci nezaskočí.

Kapka prevence je lepší než moře léků.

Přeji vám všem to nejdůležitější – buďte Hodně zdraví.

MUDr. Eva Žďárská

Zpět do blogu